#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Peldēt vai gatavoties slēpošanai?

Print

Tuvojoties rudens ziemas sezonai, nāk prātā aktivitātes ārā sniegā, vai arī iekštelpās. Turpinot Hema.lv krāsojamo zīmējumu sēriju par aktivitātēm, kuras, ievērojot atbilstošu drošību un pielāgojot trūkstošā asinsreces faktora līmeni (faktora personalizācija), drīkst veikt lielāki un mazāki bērni ar hemofiliju, aicinām izdrukāt un iedot bērniem izkrāsot zīmējumus par peldēšanu baseinā un slēpošanu.

Peldēšana ir lieliska un droša nodarbe, ko var veikt gan vasarā gan ziemā. Aukstajā sezonā jāizvēlas kāds no iekštelpu baseiniem. Peldēšanas nodarbības bērnam gan sniegs prieku, gan stiprinās muskuļus un locītavas. Tikai, jāatceras par neslīdošām čībiņām, lai ceļš uz baseinu būtu drošs.

Slēpošana ir aktivitāte, ko var veikt bērns ar hemofiliju, tikai jāizvēlas piemērots drošības ekipējums (ķivere, ceļu, elkoņu, dibena, muguras sargi), kā arī piemērota izmēra kalns. Ja nevilina kalnu slēpošana, bet gribētos izbaudīt sniega priekus, ir ieteicams izvēlēties distanču slēpošanu tepat pa Latvijas pļavām, vai īpaši sagatavotām trasēm.

krasojamalapa1
krasojamalapa2

Visiem, arī bērniem ar hemofiliju jābūt aktīviem, lai stiprinātu muskuļus un  locītavas. Un, priecātos par dzīvi! Atliek tikai izvēlēties no tām aktivitātēm, ko drīkst darīt, lai nenodarītu pāri!  Lai precizētu, kāds ir asiņošanas risks veicot dažādas sportiskas aktivitātes, skatiet https://www.hema.lv/lv/dzive-ar-hemofiliju.

HEMOFILIJAS ĀRSTĒŠANA

Hemofilijas ārstēšanas pamatā ir asinsreces faktora aizstājterapija. Ārstēšanu katram cilvēkam ar hemofiliju individuāli pielāgo atkarībā no slimības smaguma pakāpes un pašreizējā asinsreces faktora līmeņa asinīs.

Palīdzības centri

Visi centri