#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Grāmata “Trīs draugi” - stāsts bērniem ar asins recēšanas traucējumiem

Print

Īsi pirms Pasaules Hemofilijas dienas hema.lv izdeva stāstu bērniem ar asins recēšanas traucējumiem “Trīs draugi”. Grāmata tapa sadarbībā ar Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) bērnu aprūpes māsu Madaru Blumbergu.

Trīs puikas ar hemofiliju – Jānis, Kārlis un Didzis, satiekas  vasaras nometnē un kļūst par draugiem, kam daudz kas ir kopīgs. Gan tas, ka dienasgrāmatā jāatzīmē injekcijas, zilumi, traumas, gan tas, ka gudrā veidā ikdienā jāsadzīvo ar hemofiliju. 

“Trīs draugi” pfd failu skatiet zemāk, bet grāmatas drukāto versiju vaicājiet savam ārstam BKUS.  Materiāls ikvienam pieejams bez maksas. 

“Tā ir, ka bērniem ar hemofiliju ir jābūt piesardzīgākiem nekā citiem bērniem. Bet nebēdā, bērni ar hemofiliju var rotaļāties un darīt visu tāpat kā citi bērni. Ir tikai jābūt uzmanīgākiem un jālieto zāles tā, kā to ir noteicis ārsts. Un jāatzīmē dienasgrāmatā ikvienu gadījumu, kad bijis zilums vai asiņošana. Savu dienasgrāmatu parādi savam ārstam katru reizi, kad ej pie tā! Esi uzmanīgs un rūpējies par sevi!”

C-ANPROM/LV/ADYN/004

HEMOFILIJAS ĀRSTĒŠANA

Hemofilijas ārstēšanas pamatā ir asinsreces faktora aizstājterapija. Ārstēšanu katram cilvēkam ar hemofiliju individuāli pielāgo atkarībā no slimības smaguma pakāpes un pašreizējā asinsreces faktora līmeņa asinīs.

Palīdzības centri

Visi centri