#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Braukt ar skrejriteni vai doties pārgājienā?

Print

Visiem, arī bērniem ar hemofiliju jābūt aktīviem, lai stiprinātu muskuļus un locītavas. Un, priecātos par dzīvi! Atliek tikai izvēlēties no tām aktivitātēm, ko drīkst darīt, lai nenodarītu pāri!

Hema.lv krāsojamo zīmējumu sērijā skatiet aktivitātes, kuras, ievērojot atbilstošu drošību un pielāgojot trūkstošā asinsreces faktora līmeni (faktora personalizācija), drīkst veikt lielāki un mazāki bērni ar hemofiliju.

Šajā reizē aicinām izdrukāt un izkrāsot zīmējumus par braukšanu ar skrejriteni, kā arī došanos pārgājienā.

Dodoties izbraucienā ar skrejriteni, pārliecinieties, vai bērnam ir kārtīgi uzlikta ķivere, kā arī ceļu, elkoņu aizsargi. Braukšanai izvēlaties līdzenu virsmu, lai mazinātu kritiena risku.

Pārgājiens vasarā ir lieliska nodarbe gan ejot kopā ar ģimeni, gan ar draugiem. Iepazīt jaunas vietas, pētīt dabu, pabūt svaigā gaisā un izkustēties – ir daudz ieguvumu gan bērnam, gan pieaugušajam.  Ejot pārgājienā ar somu uz pleciem, kā arī ikdienā lietojot mugursomu, skatieties, lai tā bērnam nav par smagu, lai pieguļ mugurai. Ideāli, ja mugursomai ir ari vēdera un krūšu daļas stiprinājumi, tādejādi atvieglojot slodzi mugurai.

Lai precizētu, kāds ir asiņošanas risks veicot dažādas sportiskas aktivitātes, skatiet https://www.hema.lv/lv/dzive-ar-hemofiliju.

color_page_1

color_page_2

HEMOFILIJAS ĀRSTĒŠANA

Hemofilijas ārstēšanas pamatā ir asinsreces faktora aizstājterapija. Ārstēšanu katram cilvēkam ar hemofiliju individuāli pielāgo atkarībā no slimības smaguma pakāpes un pašreizējā asinsreces faktora līmeņa asinīs.

Palīdzības centri

Visi centri